FAQ

NOVO KUNSTSTOF LAMELLEN

Een milieuvriendelijke keuze!

index
Al sinds een aantal jaren neemt NOVO Europe b.v  het milieu zeer serieus en dit heeft geresulteerd in concrete acties binnen het productiesysteem en verwerking van ons product. Onze inspanningen zijn terug te vinden in de gehele levenscyclus van onze kunststof lamellen. Vanaf het vervaardigen tot het verpakken, wij denken aan het milieu. Tevens zijn onze lamellen 100% recyclebaar.
Foto 3 advertentieTen eerste zijn de grondstoffen waarmee wij werken van 100% recyclebaar materiaal en zien wij het als onze plicht om het kunststof restafval op de juiste manier op te vangen en te verwerken. Dit restafval wordt vermalen tot snippers die daarna als grondstoffen worden gebruikt voor industriële productieprocessen. NOVO Europe b.v. gebruikt deze snippers in haar productiesysteem als grondstof voor het vervaardigen van kunststof L- en U-profielen. Twee L-profielen vormen samen een kist waarin wij lange lengtes en grote aantallen verpakken. Het U-profiel wordt omhuld met gerecycled karton waarin wij het maatwerk verpakken.

WCMA_PIA_winner_tech_vertical_panelOok zijn er innovatieve ontwikkelingen doorgevoerd om meer milieubewust te kunnen produceren. Zo is er een  nieuw waterkoelsysteem aangelegd. Dit is een zogenaamd “gesloten systeem” waarin het water wat wordt gebruikt om de lamellen bij het extrusieproces af te koelen, wordt hergebruikt in de rest van het bedrijf. Op deze manier wordt jaarlijks 200.000 liter water bespaard. Mede hierdoor zijn NOVO kunststof lamellen onderscheiden met diverse awards op het gebied van innovatieve milieubewuste ontwikkelingen voor de productie van verticale lamellen.

eco ChoiceOok onze klanten kunnen besparen op energie. Onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van kunststof verticalen als raamdecoratie in woningen en kantoren het energieverbruik reduceerd. ‘s Zomers zorgen verticalen ervoor dat het invallende zonlicht wordt geminimaliseerd waardoor er minder gekoeld hoeft te worden. In de winter houden zij tocht en koude luchtstromen tegen.

Reacties zijn gesloten.